• darkblurbg

Борис Хинов

I дан Айкикай

Роден е през 1980 г. в гр. Перник, където в началното училище за пръв път обръща поглед към света на бойните изкуства чрез Годжу-рю карате в гр. Перник. През юношеските си години в гр. Правец се занимава за кратко с Таекуон-до при младия тогава ITF-шампион Росен Николов.

Започва да тренира айкидо през 1998 г. в "Ошинкан доджо" при Красимир Цветанов сенсей. В края на следването си преустановява всякаква спортна активност за продължителен период, през който трупа професионален опит в проектантската "ГБС-Инженеринг" от групата на "Главболгарстрой" АД, след това и в "Капитално строителство" на "Мобилтел" ЕАД.

През 2013 г. възобновява системното си обучение и редовните занимания по айкидо с помощта на Мария Цветанова сенсей и "Ошинкан Доджо", а към днешна дата - и под ръководството на Красимир Цветанов сенсей.

От 2014 г. насам участва в повече от дузина национални и международни семинари по Айкидо, организирани от „Ошинкан доджо“ и други организации. Защитава първи дан през 2022 г. на проведения за първи път в София - България международен семинар на Hellenic Aikido Aikikai пред Джордж Колиопулос сенсей.

Дипломиран (УАСГ-София) архитект, Член на Камарата на Архитектите в Българи, работещ на свободна практика.