• darkblurbg

Весела коледа и успешна Нова година!

Автор Ошинкан

На 18 декември 2010 г. (събота) се проведе станалото вече традиционно парти на Ошинкан доджо за изпращане на отминаващата година и тържествено отбелязване на настъпващите празници. Домакин на събитието беше Иво Кларк сенсей, който се беше погрижил нищо да не липсва на трапезата, дори и за най-претенциозните. За веселото настроение допринесе и направената от Преслава украса. В тържеството взеха участие представители на всички зали на сдружението, включително и от най-новата група в Перник.
Събитието беше открито от Красимир Цветанов сенсей, главен инструктор и председател на Ошинкан доджо, който отбеляза, че от предишната сбирка са изминали точно 365 дни и е добре да направим равносметка на постигнатото. Всички заедно се опитахме да си припомним най-значимите за нас събития през изминалата година. Оказа, че те не са никак малко, а в новините и галерията можем да видим повечето от тях.
Поради разрастването на нашата организация беше направено и представяне на инструкторите на различните зали – Мария Цветанова сенсей (Стрелбище), Стефан Георгиев сенсей (Академик), Камен Рангелов сенсей (Перник), Иво Кларк сенсей (Немско училище-София) и Владимир Сербезов сенсей (55-то училище).
Очертахме задачите, които ни очакват през 2011 г.  като си обещахме заедно да посрещаме предизвикателствата и да ги побеждаваме, като в края на годината отново да се съберем, за да отпразнуваме успехите, които сме постигнали.
Сред сериозните теми не липсваха и много смях и приповдигнато настроение, породени от срещата с добри приятели, с които не само тренираме заедно на татами, но и споделяме общи ценности и стремежи. Обсъждаха се и вечните въпроси за същността на айкидо, духовните практики и  развитието на личността по "Пътя на хармонията". Интересните теми и добрата компания накараха времето да отлети неусетно.
Да си пожелаем следващата година да ни донесе още повече успехи и поводи за радост и да благодарим на нашите учители, които неуморно се грижат за нашето развитие. Нека да бъдат здрави, щастливи и силни духом, за да можем заедно да вървим напред!